Huszár Gál Városi Könyvtár, 9200 Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc utca 16. 06 96 555 553 hgkmovar@hgkmovar.hu
1
szünet

Herczeg Zoltán:
Divatmajom a ketrecben


"2022. október 21., péntek 10:50 Rendőrautó lámpája villog mögöttem. A Váci úton tartok hazafelé. Szirénahang nincs, csak villognak és integetnek, hogy húzódjak le. A kurva életbe! Bazmeg! Pont most! Dugdosom azt a zsemlényi méretű szart egy manneres zacskóba rejtve. A lábam alól, a padlószőnyegről próbálom betuszkolni az ülés alá első parámban. Nyilván nem megy, ez nem egy Trabant, tele a Lexus elektronikával, motorokkal, mechanikával. Hiába tuszkolom, kurvára nem megy. Közben muszáj húzódnom jobbra. Lassítok. Pont egy párhuzamos leágazás jön. Ezerrel ver a szívem, jár az agyam. Hova rejtsem kurva gyorsan ezt a kibaszott szart? Vezetőoldalon a nagy fakkba lent hiába erőltetem, fullon tele. Marad a jobb oldali ajtón a másik nagy fakk, mivel minden más is tele. A kesztyűtartó CD-kkel, a középső box minden lószarral.

A könyv adataiszünetnyíl

 

2
g

Flora Collins:
Dadus, te drága


Sue Keller az apja halála után kissé elveszetten tengeti az életét. Az édesanyját még kiskorában veszítette el, és most, hogy végképp elárvult, úgy érzi, nincs kibe vagy mibe kapaszkodnia. Ám ekkor az utcán ráköszön egy idegen, akiről kiderül, hogy az ő gyerekkori dajkája.
Húsz év telt el az utolsó találkozásuk óta, a lánynak nem is rémlik, hogy neki dadája lett volna, de Annie olyasmiket idéz fel, amik bizonyítják, hogy ott élt velük abban a gyönyörű vidéki házban, amelyhez oly sok szép emlék fűzi. Sue-t örömmel és boldogsággal tölti el a felé áradó, szinte anyai szeretet, viszont olyan furcsa dolgok történnek, amik miatt az Annie gondjaira bízott gyerekek miatt is aggódni kezd.

A könyv adataiszünetnyíl

 

3
g

Vigdis Hjorth:
A tanárnő


A tanárnő dala egy középkorú nő regénye. Lotte Bok az oslói Művészeti Főiskola önálló, magabiztos, megbecsült tanára úgy látszik, révbe ért, elégedett lehet az életével. Eleinte az ő szemével nézzük a világot, és szinte irigylésre méltónak találjuk az életét. De váratlanul történik valami, ami fokozatosan felbolygatja ezt az ideálisnak látszó világot. A Főiskola egyik végzős filmrendező hallgatója felkéri Lottét, hogy szerepeljen vizsgafilmjében, amely a tanárok magánélete és munkája közötti összefüggéseket elemzi. Lotte szinte gondolkodás nélkül beleegyezik, de a filmezés folyamata és azután végeredménye olyan károkat okoz önképében, ami komoly megrázkódtatást okoz neki...

A könyv adataiszünetnyíl

 

4
d

Csáki Judit:
Alföldi


Alföldi Róbert évtizedek óta a magyar kulturális élet megkerülhetetlen alakja: színész, rendező, színházigazgató, "celeb" (bár ő tagadja), az egyik leghitelesebbnek tartott és töretlen népszerűségű magyar művész. Csáki Judit színházkritikus faggatja őt személyes és szakmai múltjáról és jelenéről, színészi és rendezői énjéről, műhelytitkokról, a kulturális környezetről és a világról, amelyben élünk. A kötetben megszólalnak más szakemberek is: kritikusok és színházművészek idézik fel Alföldi eddigi pályáját. Az olvasó is felelevenítheti saját élményeit, és remélhetőleg néhány kérdésére is választ talál a kötetben.

A könyv adataiszünetnyíl

 

5
szünet

Catrione Sievey:
Találkozzunk egy másik életben


Két ember. Végtelen életek. Egy lehetetlen döntés. Thora és Santi idegenek egymásnak egy idegen városban, ám egy véletlen találkozás nyomán összefonódik a sorsuk. Azonnal rokon lélekre ismernek a másikban. Kíváncsiságuk egyformán kielégíthetetlen, mindketten többre vágynak annál, mint amit a sors rájuk mért. Azonban alig pár nap után egy tragikus baleset rövidre zárja a történetüket. Ám ez csupán egyetlen a számos kapcsolódási pontból, amin osztoznak. Csapdába esett bolygókként keringenek egymás körül.

A könyv adataiszünetnyíl

 

6
szünet

Mark Edwards:Ne áruld el
Ne áruld el


Húsz év után Matthew és Helena újraélesztik egyetemi románcukat, és Izlandra utaznak. A hegyi túra során a tökéletes fotó helyszínét keresik, de egy elhibázott lépés miatt Helena megcsúszik, és a következő pillanatban a sziklaszirt szélén lóg a semmibe. Matthew kétségbeesetten próbál segíteni barátnőjén, ám a rémisztő események közepette Helena váratlan vallomást tesz. A vészhelyzetben elkapott néhány szó megrázóan hat a férfira, amikor pedig Helena feltárja a teljes igazságot, Matthew elborzad, nem is annyira a lány tettétől, hanem annak indítékától.

A könyv adataiszünetnyíl

 

7
szünet

Jojo Moyes:
Valaki más cipőjében


Vajon megváltozik az életed, ha valaki más cipőjébe bújsz?
Nisha Cantor a mérhetetlenül gazdag emberek fényűző életét éli egészen addig, míg a férje rá nem un, és ki nem semmizi őt. Nishát azonban nem olyan fából faragták, mint aki könnyen feladja: mindent megtesz, hogy visszaküzdje magát korábbi, csillogó helyzetébe, ám ez korántsem bizonyul olyan egyszerűnek, hisz a cipője sincs meg, ami az imént még a lábán volt... Sam Kemp ugyanis - élete egyik legborúsabb pillanatában - véletlenül elvitte magával Nisha táskáját. Ám Samnek nemigen van ideje arra, hogy emiatt aggódjon, hiszen éppen azért küzd, hogy önmagát és a családját a felszínen tartsa. Amikor azonban felpróbálja Nisha méregdrága piros magas sarkúját, egyszer csak rádöbben, hogy valaminek változnia kell. És lehet, hogy ez a valami éppen ő maga...

A könyv adataiszünetnyíl

 

8
szünet

Andrea Bartz:
Tökéletes nők társasága


Minden Eleanor Walsh lába előtt hever. Ő alapította meg a szupertrendi, elit, kizárólag nőknek fenntartott közösségi teret New Yorkban, amelynek tagságáért a szó szoros értelmében tülekednek. Ha valakinek sikerül bekerülnie a Herdbe, akkor teljes körű mentorálásra és jelentős támogatásra számíthat. A nagy reménységek egyike Katie Bradley, aki éppen most tért vissza a Közép-Nyugatról, ahol kudarcba fulladt könyvtervén dolgozott. Nagy szerencséjére nővére, Hana is az alapító tagok közé tartozik, és nem mellesleg Eleanor legjobb barátja, ezért úgy fest, megvalósulhat az álma, és tagja lehet New York legtrendibb közösségének. Ám Hana számára mindez rémálom...

A könyv adataiszünetnyíl

 

9
szünet

Paulina Mai:
Az élet napsárga


A harmincéves Carli egy marburgi kávéházban dolgozik. Építészmérnöki tanulmányait abbahagyta, mert imádott olasz nagyszülei halála után mély gyászba zuhant, és elképzelése sincs, hogyan tovább: a marburgi közös albérletet nem neki találták ki, és a kávéházban végzett munkája sem éppen telitalálat. Az egyetlen fénysugár az életében a legjobb barátnője, Fritzi. Ám egy napon minden megváltozik: törzsvendégük, Fabrizio egyik napról a másikra elmarad, és Carlit nem sokkal később az idős férfi végrendeletének felolvasására hívják. Megtudja, hogy Fabrizio örökséget hagyott rá Firenzében. Carli mindent maga mögött hagyva elindul a napsütötte Toszkána szívébe, ahol a kanyargós utcácskákon sétálgatva és az olasz finomságokat kóstolgatva nem csupán a városba szeret bele. Egy napon pedig rábukkan egy régi levélre, és nyomozni kezd...

A könyv adataiszünetnyíl

 

10
szünet

Steve Fallon:
500 túra történelmi csataterekhez


Legendás harcosok és csaták nyomába eredhetünk ebben a pompás fotókkal illusztrált kötetben, amely kimeríthetetlen kincsesbányát jelent a tapasztalt túrázóknak és a történelem iránt érdeklődőknek egyaránt. Az egykori csaták helyszínein barangolva az olvasó kedvére merülhet el az emberiség 10 000 évnyi történelmében az őskortól a 20. századig, miközben következő utazását tervezgeti.

A könyv adataiszünetnyíl

Frissítve 2024.02.23

Kövessen minket

Elérhetőségek

Cím:
9200 Mosonmagyaróvár, Erkel F. u. 16.

Pf. 61.

Telefon:
Központ: +36 96 555-553

Olvasószolgálat: +36 96 555-563

Info-Pont: +36 96 219-887

Email:
hgkmovar@hgkmovar.hu