Középfokú tanulmányait
Esztergomban, a ferences gimnáziumban
végezte. 1951-ben szerzett vegyészmérnöki oklevelet a
Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Karán. 1957-ig az egyetemen
maradt tanársegédként, a húsipari termékek fizikai jellemzőinek elemzésével foglalkozott. Dolgozott a
Budapesti Marhavágóhídon,
majd 1959-től az Országos Húsipari Kutatóintézet osztályvezetője lett, itt húsipari gyártmányfejlesztéssel foglalkozott. 1971-1974 között előbb a Központi
Élelmiszeripari Kutatóintézet majd a Központi Élelmiszerellenőrző és Vegyvizsgáló Intézet munkatársa volt. 1974-ben pályázat útján került
Mosonmagyaróvárra,
a Keszthelyi Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Karára. 1975 és 1980 között tanszékvezetőként a Tejgazdaságtani és Mikrobiológiai tanszékének munkáját
irányította. 1979-ben az Országos Húsipari Kutatóintézetttel együttműködve megindította
Mosonmagyaróváron a húsipari
szakmérnökképzést. 1980-tól visszakerült az Országos Húsipari Kutatóintézethez, 1985-től az intézet igazgatója volt. 1989-ben vonult nyugállományba, de élete
végéig oktatott, tanácsadóként dolgozott.