Moson Megyei Életrajzi Lexikon

élet 

Ajánló új DVD lemezeinkből:

Támogatóink

nka

ikron

NIIF

EMMI

nfü

NAVA

MMVTV

Kisalföldi tudástár

Helyismereti gyűjtemény


A könyvtár helyismereti gyűjteménye 1968-ban jött létre. Gyűjtőköre a történeti Moson vármegyére illetve Mosonmagyaróvárra és a környező településekre terjed ki, időbeli és nyelvi korlátok nélkül. Gyűjteményébe tartoznak azok a dokumentumok, amelyek e területen keletkeztek, teljes egészükben vagy jelentős részükben e térségről szólnak, helyi nyomda termékei vagy helyi szerző művei. Különféle dokumentumtípusok találhatók meg itt a könyvektől a folyóiratokon, hírlapokon át egészen a fényképekig. Gyűjteményünk, amely jelenleg 1860 könyvből, folyóiratból, kisnyomtatványból áll, igyekszik segítséget nyújtani a lakóhelyünk múltja iránt érdeklődő valamennyi olvasó részére. A Helyismereti gyűjteményben található dokumentumok kizárólag helyben használhatóak, vagy fénymásolhatóak.

Évfordulók

  • Legfrissebb évfordulónaptárunk ide kattintva tekinthető meg.

Régi újságcikkek

Több éve folyó munka eredményeként közel 14000 újságcikk adatai szerepelnek már a könyvtár katalógusában. A helyi sajtó alábbi évfolyamait tártuk már fel:
Mosonymegyei Lapok 1888-1893.
Mosonvármegye: Magyaróvári Hírlap 1900., 1908-1921.
Kereshet a cikk szerzője, címe, témája szerint, vagy egyszerűen böngészhet a cikkek között a dokumentumtípus „cikk”-re állításával (jobb oldali lenyíló menü). Az így megtalált cikket eredetiben tanulmányozhatja könyvtárunkban. A helytörténeti kutatást megkönnyítő, támogató adatbázist folyamatosan bővítjük.

Moson Megyei Életrajzi Lexikon


A Moson Megyei Életrajzi Lexikon internetes változata a Huszár Gál Városi Könyvtár által 2006-ban kiadott hasonló című könyvön alapul. Folyamatosan építjük, jelenleg 665 személy életrajza szerepel benne.

Gyorskeresés:

Cím:

Szerző:

Online előjegyzés, hosszabbítás:

Vonalkód:
Jelszó:

SFbBox by enter-logic-seo.gr

Kövess minket Instagramon is!

 

Olvasd a könyvtár blogbejegyzéseit!

 

Kapcsolat:

  • Cím:9200 Mosonmagyaróvár, Erkel F. u. 16.
  • Központ:: 06-96-555-553
  • Olvasószolgálat:06-96-555-563
  • Info-Pont:06-96-219-887
  • Website:http://www.hgkmovar.hu

Új könyveink